Армения удължи до 10 април извънредните ограничителни мерки, въведени заради

...
Армения удължи до 10 април извънредните ограничителни мерки, въведени заради
Коментари Харесай

Армения удължи до 10 април извънредните ограничителни мерки заради COVID-19

Армения удължи до 10 април извънредните ограничителни мерки, въведени заради новия коронавируса, съобщи премиерът Никол Пашинян, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3437
В бившата съветска република с население от 3 милиона души има 532 потвърдени случая на вируса. По този показател Армения е на първо място сред страните в Южен Кавказ. Трима души починаха, а 31 оздравяха.

ЕС отпуска близо 40 млн. евро на Западните Балкани в борбата срещу COVID-19

Армения въведе на 16 март едномесечно извънредно положение и после затегна ограничителните мерки, като те включват затваряне на повечето магазини и ограничаване на свободното движение. Само магазините за хранителни стоки, аптеките и банките остават отворени.

Вицепремиерът Тигран Авинян каза днес, че през следващите 10 дни правителството може да въведе и още по-строги ограничения, като при контрола на спазването им е възможно да бъдат включени и други органи, освен полицията.

В съседен Азербайджан починалите заразени с новия коронавирус вече са пет. Заразените са 297, като 26 от тях вече са се възстановили. В столицата Баку метрото бе затворено до 20 април. В друга страна от региона, Грузия, случаите на зараза са 110. Няма починали, а 21 пациенти са оздравели.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3437  Народното събрание с изключително съвещание на 2 април Народното събрание с изключително съвещание на 2 април  Стабилни ли са били банките преди рецесията с ковид? Стабилни ли са били банките преди рецесията с ковид?  Първи доказан случай на COVID-19 в метрото в Букурещ Първи доказан случай на COVID-19 в метрото в Букурещ
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР