Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от

...
Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от
Коментари Харесай

Как се разбира най-правилно дали сме се срещали с COVID-19?

Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от нова инфекция. Това подчерта доц. Андрей Чорбанов, от Департамента по " Имунология " в Института по микробилогия към БАН.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11003
" Доказано е, че клетъчният имунитет е този, който предпазва. Все още няма бързи и евтини тестове за анализ на клетъчния имунитет ", заяви той.

И подчерта, че именно такъв анализ показва, че Т-клетъчният имунитет е този, който отговаря за устойчивостта на организма. Според доц. Чорбанов няма как да се ограничат хората.

" Това бавно движение на вируса, показва, че огромният брой хора са предпазени по дефициния от коронавирус ", отбеляза той.

" Не можем да очакваме 100% от хората да са предпазени ", каза още специалистът.

265 са новите случаи на COVID-19 в страната

Относно ваксината той каза, че тя ще бъде необходима за рисков контингент като хора с хронични заболявания, тумор, автоимунни болести и за възрастните хора.

Доц. Чобанов обърна внимание, че в световен мащаб няма данни за това, че коронавирусът засяга все повече млади хора.

Той отбеляза, че много сериозен проблем е дефицитът на витамин Д, защото той играе ключова роля при развитието на автоимунните заболявания. Препоръчва нивата на витамин Д да се следят.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11003  Министърът на земеделието на Зимбабве умря от COVID-19 Министърът на земеделието на Зимбабве умря от COVID-19  Връщат рестриктивните мерки в елементи от Северна Англия Връщат рестриктивните мерки в елементи от Северна Англия  Нови случаи на ковид в Китай Нови случаи на ковид в Китай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР