Амстердам и Ротердам ще станат първите градове в Нидерландия, в

Амстердам и Ротердам ще станат първите градове в Нидерландия, в ...

Маските стават задължителни в Амстердам и Ротердам.


Амстердам и Ротердам ще станат първите градове в Нидерландия, в които предпазните маски ще станат задължителни, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11182
От утре всички лица над 13 години трябва да покриват лицето си на площадите, пазарите и оживените улици, както и в препълнени магазини и търговски центрове на закрито в двата града.

Публичните домове в Нидерландия отново отвориха врати

Оцветени в жълто информационни табели за новото правило бяха подставени днес в центъра на Амстердам, вкл. в квартала с червените фенери. Градският съвет е определил 95 евро глоба за нарушения.

Мярката е в отговор на скока на инфекциите и опасенията, че големият брой туристи в историческия център на Амстердам затруднява спазването на социалната дистанция. През миналата седмица в кралството бяха регистрирани 2600 нови случая с коронавирус, близо два пъти повече от предната седмица. В Амстердам и Ротердам една четвърт от новозаразените са на възраст от 20 до 29 години.

През миналата седмица в Нидерландия починаха 6 човека от Ковид-19, като общият им брой е около 6000. Това число може да е по-голямо, защото много от починалите междувременно не се били тествани.

Досега в кралството маските бяха задължителни само в обществения транспорт, отбеляза ДПА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 11182 За последното денонощие в света са установени 220 хиляди новозаразени с коронавирус За последното денонощие в света са установени 220 хиляди новозаразени с коронавирус Бразилия с осми болен министър и 51 хиляди новозаразени Бразилия с осми болен министър и 51 хиляди новозаразени СЗО със стряскаща прогноза за младите болни от коронавирус СЗО със стряскаща прогноза за младите болни от коронавирус
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg