Американското министерство на отбраната скоро ще изпрати 1100 военни медици

...
Американското министерство на отбраната скоро ще изпрати 1100 военни медици
Коментари Харесай

Пентагонът ще разположи 1100 военни медици в Ню Йорк в помощ срещу коронавируса

Американското министерство на отбраната скоро ще изпрати 1100 военни медици в Ню Йорк, за да помагат на властите в мегаполиса в борбата с разпространението на заразата от коронавируса, съобщи днес министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър по телевизия Си Ен Ен, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4253
" Няколко пъти разговарях с кмета а Ню Йорк, с когото взаимодействаме много тясно. Както знаете, над хиляда военни лекари и медицински сестри са разположени в няколко града, като много от тях са в Ню Йорк ", съобщи министър Еспър.

Българска лекарка в Ню Йорк: Тук е ужас!

Той е разговарял с кмета на град Ню Йорк Бил де Блазио на 2 април и с губернатора на едноименния щат Андрю Куомо на 3 април, предаде БТА.

Планирано е в Ню Йорк да бъдат разположени 1100 лекари, медицински сестри и други медицински работници. Повечето от тях ще работят в конферентния център в Манхатън " Джейкъб Джавитс ", преустроен в болница за 2500 души.

Неколкостотин военни медици ще бъдат изпратени в 11 градски болници, в които има недостиг на медицински персонал.

Кметът на Ню Йорк призова за обща мобилизация на медицинския персонал

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вчера обяви на брифинг планове за допълнително изпращане на хиляди военнослужещи, главно медици, в помощ на щабовете за борба с коронавируса. Тръмп каза, че 1000 военни медици ще бъдат разположени в град Ню Йорк.

САЩ излязоха на първо място в света по брой на случаите на зараза с коронавирус. По данни на университета " Джонс Хопкинс ", който води статистика въз основа на бюлетините на федералните и местните власти, в страната има над 312,2 хиляди случаи на заразени. 8503 души са починали, а 15 021 са оздравели посочва ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4253  26 деца на възраст под 10 години са измежду инфектираните с COVID-19 в Хърватия 26 деца на възраст под 10 години са измежду инфектираните с COVID-19 в Хърватия  33-годишен пациент от София описа за борбата си с ковид 33-годишен пациент от София описа за борбата си с ковид  Българска лекарка в Ню Йорк: Тук е смут! Българска лекарка в Ню Йорк: Тук е смут!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР