Американският щат Ню Йорк съобщи за 594 смъртни случая от

...
Американският щат Ню Йорк съобщи за 594 смъртни случая от
Коментари Харесай

122 хиляди души с COVID-19 в Ню Йорк

Американският щат Ню Йорк съобщи за 594 смъртни случая от коронавируса и за 8327 потвърдени случая на зараза през последните 24 часа, с които броят на заразените достигна 122 000, а на починалите - 4159, от началото на епидемията, съобщи днес губернаторът Андрю Куомо, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4259
Добрата новина е, че броят на изписаните от болница е три пъти по-голям от тази на новопостъпилите пациенти, което намалява натиска върху здравната система, каза Куомо.

Пентагонът ще разположи 1100 военни медици в Ню Йорк в помощ срещу коронавируса

Губернаторът се изказва често по въпроса на пандемията, защото в неговия щат са над една трета от всички случаи на територията на САЩ, както и 40 на сто от починалите.

По време на предавана на сайта му пресконференция Куомо каза още, че през последните няколко дни скоростта на увеличаване на броя на починалите е започнала да намалява, предаде ТАСС. Куомо отбеляза, че новите хоспитализации са спаднали с 50 процента.

Българска лекарка в Ню Йорк: Тук е ужас!

Куомо каза, че щатът Ню Йорк е може би " твърде близо до пика " на заразата или " този пик представлява плато и ние сме на него ", предаде Франс прес.

Телата на жертви на Ковид-19 бяха поставени в яркооранжеви чували в импровизирана морга край медицинския център " Уикоф хайтс " в Бруклин, се вижда на снимки, с които Ройтерс разполага.

Ръководителят на националното здравеопазване Джеръм Адамс предупреди по телевизия " Фокс ", че най-трудното тепърва предстои, но " има светлина в края на тунела, ако всеки върши каквото се очаква от него през следващите 30 дни ".

" Честно казано, това ще е най-тежката и най-тъжната седмица в живота на повечето американци. Това ще е нашият Пърл харбър, нашият 11 септември, само че няма да е на точно определено място ", каза Адамс. " Това ще се случва в цялата страна. И искам Америка да го разбере ", подчерта Адамс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4259  Най-малък брой умряли от ковид в Италия за последните 2 седмици Най-малък брой умряли от ковид в Италия за последните 2 седмици  Излязоха пробите на контактните с депутата Даниела Малешкова хора Излязоха пробите на контактните с депутата Даниела Малешкова хора  Лекари в Турция са провели сполучливи тествания на ваксина против COVID-19 върху животни Лекари в Турция са провели сполучливи тествания на ваксина против COVID-19 върху животни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР