Американските военни започнаха изтеглянето на техника от Сирия в изпълнение

...
Американските военни започнаха изтеглянето на техника от Сирия в изпълнение
Коментари Харесай

САЩ пращат тежко оборудвания кораб “Kearsarge” и морски пехотинци да изтеглят войниците от Сирия

Американските военни започнаха изтеглянето на техника от Сирия в изпълнение на заповедите на президента Доналд Тръмп. Все още не са известни подробностите за това как и кога над 2000 военни ще напуснат страната, съобщава „ Уолстройт джърнъл “.

Източници на изданието посочват, че Вашингтон е изпратил сухопътни войски и няколко кораба, които да помогнат за извеждането на военните части от Сирия.

По-рано пред „ Фокс нюз “ американски военен чиновник потвърди, че е започнало извеждането на техниката, а войниците ще бъдат изтеглени по-късно.

Според източниците, сухопътните сили се придвижват в Сирия, за да посрещнат войската, а корабите, за да подсигурят ситуацията в „ уязвимия момент. Плавателните съдове се водят от десантния кораб на американските военноморски сили “Kearsarge”, на борда на който има стотици морски пехотинци, хеликоптер и самолет.

„ Нищо не се е променило “, заявил източник от Пентагона. „ Ние не получаваме заповеди от Болтън “, добави той относно съветника по национална сигурност на президента Джон Болтън, който има разногласия с Тръмп относно изтеглянето на войските.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР