Американски и китайски изследователи обявиха, че са разработили чрез изкуствения

...
Американски и китайски изследователи обявиха, че са разработили чрез изкуствения
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да предскаже усложнения от COVID-19

Американски и китайски изследователи обявиха, че са разработили чрез изкуствения интелект програма за предсказване на тежките белодробни усложнения, предизвикани от новия коронавирус, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3356
При използването на новата разработка ще могат да бъдат лекувани приоритетно застрашените пациенти в условия, при които много здравни системи в света са претоварени.

Програмата с използването на изкуствен интелект, разработен от екипа на Меган Кофи от медицинското училище Гросман към Нюйоркския университет, открива някои съществени индикатори. Те с точност могат да предскажат дали пациентът ще развие острия респираторен дистрес синдром /ОРДС/.

Естония пусна хакерски иновации срещу кризата коронавируса

Той представлява усложнение при заболяването COVID-19, при което белите дробове се изпълват с течност и което убива около 50 процента от хората, които са го получили.

Анализът се осъществява с алгоритъм, получен от 53-ма пациенти, заболели от коронавируса и хоспитализирани в две болници в китайската провинция Уънджоу. Получените данни доказаха, че измененията на нивата на ензима аланин аминотрансфераза, на нивата на хемоглобина и наличието на болки са най-точните индикатори за последващи усложнения. Новата програма е успяла да диагностицира риска от острия респираторен дистрес синдром с 80 процента точност.

Типичните симптоми за COVID-19, като високата температура, определено състояние на белите дробове след скенер и острата имунна реакция досега не бяха в състояние да предскажат дали пациентите, засегнати от лека форма на заболяването, ще развият ОРДС, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3356  Матурите в Китай се отсрочват Матурите в Китай се отсрочват  Прокуратурата във Варна преглежда 95 производства на хора, нарушили карантината си или подали подправени сигнали Прокуратурата във Варна преглежда 95 производства на хора, нарушили карантината си или подали подправени сигнали  Как ще бъдат отслужвани църковните литургии Как ще бъдат отслужвани църковните литургии
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР