Американски епидемиолози свързаха различията в скоростта на разпространение и смъртността

...
Американски епидемиолози свързаха различията в скоростта на разпространение и смъртността
Коментари Харесай

Американски епидемиолози с интересно проучване за връзката между ваксината БЦЖ и смъртността от COVID-19

Американски епидемиолози свързаха различията в скоростта на разпространение и смъртността от COVID-19 по света с това доколко масово е поставяна ваксината БЦЖ срещу туберкулозата, съобщи БТА, цитирайки medRxiv.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3272
" Тези страни, в които не е имало универсална ваксинация с БЦЖ, като Италия, Нидерландия и САЩ, са пострадали най-много от COVID-19. Освен това ваксинацията с БЦЖ намалява и случаите на зараза с новия коронавирус. Комбинацията от понижена смъртност и заболеваемост може да направи тази ваксина един от главните инструменти в борбата срещу кронавируса " - пишат учените, ръководени от Арън Милър от технологичния университет на Ню Йорк. Ваксината БЦЖ (BCG)- бацил на Калмет и Герен, е разработена през 1921 г. Тя остава главно средство за борба с туберкулозата и досега, макар и мнозина специалисти да се съмняват в ефикасността й, особено ако се използва за възрастни.

Учените подлагат на съмнение вирусните тестове с бързи резултати

Миналата седмица австралийски учени обявиха, че започват изследване дали ваксината БЦЖ може да повиши имунитета и така да помага срещу новия коронавирус. За изследването си учените от САЩ са обработили статистически данни за използването на ваксината БЦЖ във всички държави по света и са ги съпоставили с информация как се развива в тях пандемията от COVID-19. Те са анализирали също как влияе нивото на здравеопазването в тези държави върху разпространението и смъртността от навия короанвирус.

Това сравнение разкрило любопитна тенденция. Макар и като цяло разпространението и смъртността от новия коронавирус да зависели от икономически показатели, в неголяма група държави, сред които САЩ, Иран, Италия, Белгия, Нидерландия и други европейски страни това не било така. Във всички тях не е правена масова ваксинация с БЦЖ. В резултат, пишат учените, заразяването с новия коронавирус в тях е четири пъти по-високо, отколкото за цялата планета като цяло. Това е характерно и за смъртността.

Вирусолог разкри защо смъртните случаи от COVID-19 в Германия са по-малко

В държави като Бразилия и Япония, където ваксината се поставя постоянно от началото на миналия век, смъртността от COVID-19 е необичайно ниска спрямо състоянието на икономиката. В Китай ваксината БЦЖ е поставяна масово от началото на 50-те години на миналия век, но това се прекратява по време на културната революция (1966 - 1976), когато са разпуснати съответните медицински структури.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3272  Политолог изясни за какво България ще получи от Европейски Съюз €800 млн. помощ, а Гърция – 5 милиарда Политолог изясни за какво България ще получи от Европейски Съюз €800 млн. помощ, а Гърция – 5 милиарда  След COVID-19: с дрон наблюдават нарушителите в Кърджали След COVID-19: с дрон наблюдават нарушителите в Кърджали  Путин и Тръмп разискаха обстановката на петролния пазар Путин и Тръмп разискаха обстановката на петролния пазар
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР