Американски военен самолет с респиратори кацна в Москва. САЩ даряват

...
Американски военен самолет с респиратори кацна в Москва. САЩ даряват
Коментари Харесай

САЩ дариха още 150 респиратора на Русия

Американски военен самолет с респиратори кацна в Москва. САЩ даряват респиратори на Русия, за да помогнат на държавата в борбата с коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8892
Самолетът достави 150 респиратора. Това е втората такава пратка за Русия, обявиха от американското посолство, цитирани от АФП. До момента Русия е получила общо 200 вентилатора след първата доставка преди 3 седмици.

Посланикът на САЩ Джон Съливан посрещна самолета на летище " Внуково " с представител на московската болница, която ще разпредели вентилаторите.

Русия спира употребата на модел респиратори, причинил пожари в две болници

Помощта е на стойност 5,6 милиона долара. Тя е дарение за руския народ, каза говорител на посолството и увери, че респираторите са " най-високото качество в света ".

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов коментира пред руска телевизия, че " ние ценим американската помощ много високо ".

Москва достави руски вентилатори и друго медицинско оборудване на Ню Йорк на 1 април. Но вентилаторите не влязоха в употреба и вероятно никога няма да бъдат използвани, след като същият модел предизвика два пожара в руски болници. Петима пациенти загинаха в болница в Санкт Петербург на 12 май, а един почина в болница в Москва на 9 май при пожарите.

Русия има най-много случаи на заразени с коронавирус в света след САЩ и Бразилия. Страната е потвърдила повече от 441 000 случая и 5384 починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8892  Пандемията от ковид във Финландия затихва Пандемията от ковид във Финландия затихва  Рекорд в Иран! Броят на инфектираните с ковид е 3574 души за 24 часа Рекорд в Иран! Броят на инфектираните с ковид е 3574 души за 24 часа  Бил Гейтс: Ваксините са значими Бил Гейтс: Ваксините са значими
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР