Американски вестник допусна нелепа печатна грешка, с която си навлече

...
Американски вестник допусна нелепа печатна грешка, с която си навлече
Коментари Харесай

Скандална статия за „дупките“ на Джулия Робъртс взриви интернет

Американски вестник допусна нелепа печатна грешка, с която си навлече присмеха на целия свят. И въпреки че ден по-късно се коригира, интернет вече беше неудържим.

Вестник “Post-Journal “, който се издава в Джеймстаун, щата Ню Йорк, публикува уикенд очерк за 51-годишната холивудска звезда Джулия Робъртс. В материала се коментира съживяването в кариерата ѝ 30 години след първата ѝ филмова роля.


Покъртителното в статията, обаче, е заглавието. Очевидно авторът е искал да напише „ Джулия Робъртс смята, че животът и ролите ѝ стават по-добри с възрастта “. Проблемът е, че в думата „ роли “ на английски има печатна грешка – вместо “roles” е изписано „ holes”. И тъй като “holes” означава „ дупки “, заглавието всъщност се чете по следния начин – „ Джулия Робъртс смята, че животът и дупките ѝ стават по-добри с възрастта “.

Ден по-късно изданието публикува корекция, където се посочва, че е допусната печатна грешка и „ дупки “ трябва да се чете „ роли “. Твърде късно. Гафът привлече читатели от цял свят, което е невиждана за него популярност.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР