Американската видеоплатформа Ютюб промени правилата си и взе мерки за

...
Американската видеоплатформа Ютюб промени правилата си и взе мерки за
Коментари Харесай

Ютуб въвежда важни забрани, които ще засегнат всички потребители

Американската видеоплатформа " Ютюб " промени правилата си и взе мерки за по-ефикасна борба срещу клиповете с опасни предизвикателства, като гълтане на капсула прах за пране или шофиране със завързани очи, предават световните агенции.
Популярната сред подрастващите социална мрежа забрани качването на видеоматериали със " съдържание, подтикващо към насилие и опасни действия ". " Ютюб " посвети специален раздел на правилата за ползване, тъй като клипчета с предизвикателства и фарсове от години се разпространяват чрез " Ютюб " или други платформи, пише Канал3.бг.
" Ютюб " даде пример за подобен род клипове. Това са така наречените " Предизвикателство на огъня " (пръскане със запалим аерозол срещу огън) и " Предизвикателство на капсулите " Тайд " (поглъщане на капсула перилен препарат), излагащи много младежи на риск от тежко изгаряне или отравяне.
Неотдавна филмът " Кутия за птици " на мултимедийната компания " Нетфликс " накара много любители на подобни предизвикателства да заснемат как вършат всякакъв вид дейности със завързани очи, както героите от филма.
" " Ютюб " съдържа много популярни клипове с предизвикателства и шеги, но трябва да сме сигурни, че смешното и забавното не преминава границите и не става опасно ", се казва в официалния форум " Ютюб хелп ", с указания и помощ на създателите на видеосъдържание.
Платформата осъвремени своите правила, " за да бъде ясно, че забраняваме предизвикателствата, които застрашават здравето и живота на потребителите ", се казва още в същата рубрика на " Ютюб ".
Притежаваната от Гугъл платформа даде срок от два месеца на създателите на клипове да се приспособят към новите правила.
Подобно на други социални мрежи и платформи в интернет, " Ютюб " се стреми да покаже, че се бори срещу проблемното видеосъдържание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР