Албанското правителство обяви, че се разширява интервалът, в който гражданите

...
Албанското правителство обяви, че се разширява интервалът, в който гражданите
Коментари Харесай

Албания разшири часовия интервал за излизане в делничните дни, но забрани излизането през уикенда

Албанското правителство обяви, че се разширява интервалът, в който гражданите могат да излизат извън домовете си от в дните от понеделник до петък, но през почивните дни е в сила пълна забрана за излизане, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5380
Изданието уточнява, че мярката позволява на албанците да напускат домовете си между 5.00 часа и 17.30 часа в дните от понеделник до петък, но за тази цел им е необходимо разрешение.

Гражданите на Косово ще могат да се движат само 90 минути дневно

След получаване на разрешението, те имат 90 минути, по време на които могат да отидат до магазина и аптеката. Само един член на домакинство може да излиза в рамките на съответния ден. Досега пешеходното движение беше позволено от 5.00 часа и 13.00 часа от понеделник до петък с разрешение. След разширяването на часовия интервал обаче албанците вече няма да могат да излизат в събота и неделя. Заповедта предвижда пълна забрана за движение на пешеходци и автомобили от 17.30 часа в петък до 5.00 часа в понеделник, посочва изданието.

Същевременно сайтът " Албениън дейли нюз " съобщава, че наблюдението на спазването на полицейския час с помощта на интелигентни дронове е довело до съществено увеличение на наложените глоби. Общо 719 граждани в цялата страна са глобени по 10 000 леки (155 лева) в рамките на едно денонощие за нарушаване на карантината и излизане навън без разрешение или спешна причина, което е много повече от предишните дни. Други 9 граждани са глобени по 20 000 леки за неспазване на ограниченията за движение в паркове, зелени зони или открити обществени пространства.

През последните 24 часа в Албания са потвърдени 8 нови случая на заразяване с коронавирус, с което броят на заразените в страната достигна 475 души, позовавайки се на данни на здравното министерство. В страната са регистрирани 24 смъртни случая от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5380  ДФЗ: До 30 юни е отворен приемът за краткосрочни заеми в бранш ДФЗ: До 30 юни е отворен приемът за краткосрочни заеми в бранш " Плодове и зеленчуци "  Парламентът одобри допълнението на Закона за енергетиката за по-евтиния газ Парламентът одобри допълнението на Закона за енергетиката за по-евтиния газ  400 евро санкция за жена, разхождала костенурката си в Рим 400 евро санкция за жена, разхождала костенурката си в Рим
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР