Акциите на фармацевтичната компания Gilead Sciences главоломно растат на американските

...
Акциите на фармацевтичната компания Gilead Sciences главоломно растат на американските
Коментари Харесай

Businessinsider: Ново лекарство срещу COVID-19 показва отлични резултати в борбата със заразата

Акциите на фармацевтичната компания Gilead Sciences главоломно растат на американските борси, след като в четвъртък бе разпространен доклад, според който лекарството Remdesivir, разработвано от фирмата, може да бъде ефективно при лечението на COVID-19, съобщава електронното издание на Businessinsider.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5715
Акциите на компанията поскъпнаха със 17% в рамките на часове след съобщението от вчера. В четвъртък доклад на STAT News обяви, че болница в Чикаго е установила, че пациентите с COVID-19, лекувани с антирусното лекарство Remdesivir, са имали бързо възстановяване от треската и респираторните симптоми на болестта. Почти всички пациенти, лекувани с препарата, са били изписани от болницата за по-малко от седмица, според доклада.



Ако изпитването продължава да дава положителни резултати, лекарството Remdesivir може бързо да бъде одобрено от американската Администрация по храните и лекарствата, както и от други регулаторни агенции. Лекарството е първото, което е идентифицирано официално, че може да повлияе положително на борбата с новия коронавирус, според доклада на STAT News.

В двете изпитвания на Фаза 3 на препрата на Gilead са участвали 125 души с COVID-19, а тестовете са се провели в Медицинския университет в Чикаго. От групата, подложена на изследване, 113 души са имали тежки случаи на заболяването. Всички 125 пациенти са получавали ежедневно определени дози от Remdesivir като лечение, пише още в доклада.

Лъч светлина: Отчитат ръст на борсовите индекси

Много други фармацевтични компании също работят върху потенциални лекарства за новия коронавирус. Лекарствата в разработка включват всички възможни начини за лечение на болестта, както и създаването на ваксини.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5715  И Португалия се задъхва от нови случаи на COVID-19 И Португалия се задъхва от нови случаи на COVID-19  Вижте новите данни за ковид на Разпети петък Вижте новите данни за ковид на Разпети петък  Каква е ситуацията във Велико Търново преди Великден? Каква е ситуацията във Велико Търново преди Великден?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР