Ако слушаме препоръките, можем да се справим по-лесно, по-бързо и

...
Ако слушаме препоръките, можем да се справим по-лесно, по-бързо и
Коментари Харесай

Адв. Мария Петрова: Ако слушаме препоръките, можем да се справим по-лесно, по-бързо и с помалко жертви

Ако слушаме препоръките, можем да се справим по-лесно, по-бързо и с помалко жертви в цялата ситуация. Това заяви в предаването „ 120 минути “ по БТВ адв. Мария Петрова, която е член на експертния медицински съвет към Министерски съвет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3074
Според нея ситуацията в страната се подценява, защото има много хора навън, защото България е в сравнително добро положение.

Още осем заразени с COVID-19 у нас, обмислят декларация за движение в града

За бързите тестове тя коментира, че ако следваме опита на други държави, ключов момент е кога започва прилагането им. Адвокат Мария Петрова призова да не се поддаваме на спекулации и посочи, че са започнали да се продават тестове с неясен произход. " Освен да диагностицираме хората със симптоми, трябва да се грижим и за останалите. Всеки гражданин има право да се тества, друг е въпросът дали разполагаме с капацитет това да се случи ", каза още тя.

Ако прогнозите са верни, следващата седмица влизаме в пика на заболяването, отбеляза адвокатът.

По думите ѝ всички пациенти трябва да се третират равнопоставено. " Не следва да " затваряме " държавата за другите уязвими групи пациенти, като бременните жени и децата, подлежащи на имунизация ", посочи адвокатът. И допълни, че не може един човек с тумор да чака да мине епидемията, за да бъде опериран.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3074  Възрастните хора в Сърбия пазарят единствено призори Възрастните хора в Сърбия пазарят единствено призори  Велев от АИКБ: Не желаеме повече пари, а ремонт на закона Велев от АИКБ: Не желаеме повече пари, а ремонт на закона  COVID-19 умъртви испанска принцеса COVID-19 умъртви испанска принцеса
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР