Ако се приемат предложенията, които придружават новият здравен законопроект, няма

...
Ако се приемат предложенията, които придружават новият здравен законопроект, няма
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Пациентски организации източват здравната каса

Ако се приемат предложенията, които придружават новият здравен законопроект, няма да се наливат пари безсмислено Всичко, което касае бюджета е съгласувано с нас. Това заяви управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев в предаването " Още от деня " по БНТ.
" Този допълнителен половин милиард ще бъде похарчен за допълнителни пера - болници, лекарства, които ще завършат с преразход.не са увеличени чиновническите заплати, но ще бъдат изплатени и задължения ", каза още той.
" Болничната помощ се се увеличи с над 100 милиона лева, а за лекарствата с 32 милиона лв ", допълни д-р Дечев.
" Лекарският труд е остойностен, но не правилно ", коментира той.
" Средствата, които внасяме трябва да се изхарчат при най-ефективният вариант. До сега средствата не бяха изразходени правилно. Общественият съвет няма място в тази структура и за това няма да остане. Касата ще решава кой и кога ще бъде лекуван. При експертиза хората ще могат да се лекуват и в чужбина, според решението на касата ", разкри шефът на НЗОК.
" Организирани групи точат касата. Участват определени " играчи " - медицински лица, хора от системата, и някой от пациентските организации. Няма да казвам имена, но тези организации са финансирани от фармацевтичните компании - виждаме ги много често по медиите ", категоричен бе д-р Дечев.
" Иновативните медикаменти не са по-успешни от т.н " стари " лекарства. Цената няма да бъде водеща за назначаването на терапия ", завърши д-р Дечо Дечев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР