Ако се абстрахираме от кризата, банките са толкова добре, колкото

...
Ако се абстрахираме от кризата, банките са толкова добре, колкото
Коментари Харесай

Хампарцумян: Ще бъде изключително лоша година, но светът не свършва

Ако се абстрахираме от кризата, банките са толкова добре, колкото и клиентите. Тоест, когато има затруднени клиенти, и банките се затрудняват. Банките ще направят необходимото, за да помогнат, но не могат да компенсират на 100%. На банковите институции са им дадени инструменти, за да могат да проявят гъвкавост, подкрепа и солидарност, заяви финансистът Левон Хампарцумян в Нова тв.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3524
Той допълни, че банките подпомагат бизнесите да преодолеят негативните последствия от пандемията. „ Не бива да се притесняваме толкова за стабилността. Те са добре капитализирани “, поясни Хампарцумян.

„ Ако вие сте добър клиент и някоя банка не ви е оценила, то друга ще ви привлече като такъв. По време на предишната криза се получи доста голяма промяна в пазарните дялове на различните банки, в зависимост от способността и желанието да подкрепят клиенти по време на трудни моменти “, каза още финансистът.

По думите му вероятно еврото ще става по-скъпо. „ Когато еврото поевтинява спрямо долара, експортните възможности в Европа нарастват. Как ще се възстановим от пандемията, никой не знае. Когато премина кризата, ще може да се направи оценка на икономиката. Тогава ще се вземат мерки за нейното възстановяване ", заяви Хампарцумян.

„ Това ще бъде изключително лоша година, но светът не свършва “, заключи той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3524  Турският артист Къванч Татлъту е признат в болница със подозрения за ковид Турският артист Къванч Татлъту е признат в болница със подозрения за ковид  Двама души избягаха от карантината си във Великотърновско Двама души избягаха от карантината си във Великотърновско  Бебето на родилка с ковид в Скопие е в интензивното поделение Бебето на родилка с ковид в Скопие е в интензивното поделение
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР