Ако наистина се нуждаете от повод да вдигнете градуса на

...
Ако наистина се нуждаете от повод да вдигнете градуса на
Коментари Харесай

13 доказателства, че по-честият секс укрепва здравето

Ако наистина се нуждаете от повод да вдигнете градуса на страстите в спалнята, специалистите посочват няколко добри причини за това. Според науката сексът има много положителни ефекти, свързани не само с раждането на децата и удоволствието.

По-специално, интимните удоволствия имат положителен ефект върху здравето. Нека поговорим за това по-подробно.

1. Интимността изгаря калории
Ако имате нужда от убедителна причина да изгаряте наднорменото тегло, ще я откриете в секса. Физическото натоварване, което тялото преживява по време на секс, е сравнимо с това, което се изпитва във физкултурния салона. Близостта между партньорите укрепва мускулния тонус, увеличава сърдечния ритъм, подобрява цялостните функции на тялото. По време на любопитно проучване участниците са носели сензори за записване на техните дейности. Средно половият контакт, който трае 25 минути с прелюдия, помогнал на мъжете да изгорят около 100, а на жените - около 70 калории.

2. Сексът помага да спим добре
След оргазъм тялото произвежда хормона пролактин, който е отговорен за релаксацията. В случай, че човек се чувства уморен, сексът ще му помогне да заспи, колкото е възможно по-скоро.

3. Любовните игри намаляват нивото на кръвното налягане и стреса
В Шотландия се е провел следният експеримент. Доброволците бяха помолени да запишат сексуалната си дейност в продължение на две седмици, след което всеки участник трябвало да реши някои задачи. Реч пред аудитория или публичното решаване на математически уравнения често е съизмеримо с повишено ниво на стрес. Участниците, които отбелязвали редовната сексуална активност, се справили по-добре със задачите в решаващ момент: в стресова ситуация, те са имали по-малки скокове в кръвното налягане. Учените смятат, че редовният секс спомага за поддържането на сърдечно-съдовата система в норма.

Останалите 10 доказателства, че по-честият секс укрепва здравето четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР