Ако едно дете на 9-годишна възраст не може да определи

...
Ако едно дете на 9-годишна възраст не може да определи
Коментари Харесай

Правозащитник удари рамо на скандалната анкета, която превзе училищата

Ако едно дете на 9-годишна възраст не може да определи какъв пол е, значи му има нещо. Така че от тази гледна точка е съвсем в реда на нещата да ги питаме като какви се определят, стига да няма обществен натиск. Такава позиция изрази пред БНТ правозащитникът Виктор Лилов по повод спорната анкета на ЕК за сексуалната ориентация при децата.
,,Чух много хора да казват, че трябвало да се избира само между момче и момиче, но когато стесняваме рамките, ние ги лишаваме от възможността да избират. Според мен изборът " Друго " е достатъчно обща опция``, сподели Лилов и допълни, че в анкетата става въпрос за изследване на половата идентичност.
,,Не мога да разбера каква е тази джендър психоза, която е обхванала обществото ни при положение, че джендър означава социален пол. В Германия например вече съществува трети пол и той е юридическа опция``, заяви още по темата правозащитникът.
,,Ние от " Воля " не сме съгласни да има подобна анкета. Става дума за деца, които са на 9-годишна възраст. Как може едно такова дете да определи какво е? Това е объркващо за деца в такава крехка възраст и може да им нанесе психологически последствия``, коментира по темата народният представител от " Воля " Елена Яксиева.
,,В нашата държава все още преобладава традиционното семейство и едно дете се ражда или момче, или момиче. Както знаете, министър Вълчев веднага реагира, за което му благодарим от " Воля``, каза Яксиева.
,,ЕС има нужда от големи реформи и този дебат е поредното доказателство за това``, завърши народният представител от " Воля ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР