Аз представях пред хората от Северозапада днес бюджета на ГЕРБ

...
Аз представях пред хората от Северозапада днес бюджета на ГЕРБ
Коментари Харесай

Политическа бомба? Нинова разкри готова ли е да се коалира с ГЕРБ!

Аз представях пред хората от Северозапада днес бюджета на ГЕРБ и нашия алтернативен бюджет. Като свърших, един човек стана в залата и каза " Бюджетът си е бюджет, гладът си е глад ". Прав е. Това заяви в предаването " Плюс-Минус " лидерката на БСП Корнелия Нинова.

" Предлагаме отново преизчисляване на пенсиите. Като се повиши максималния осигурителен праг, който ние предлагаме да се вдигне ", каза тя.

" Етикетът " стабилност " на това управление вече не върви. Нито една система не е стабилна. Ние правим нашия алтернативен бюджет с много точни изчисления от къде ще дойдат приходите и къде ще отидат. Няма никакъв популизъм. Миналата година също направихме алтернативен бюджет, който беше отхвърлен с мотивите, че ние не можем да правим бюджет. Ако видите обаче бюджета за тази година, ще видите, че всъщност те изпълниха нашите идеи ", заяви Нинова.

" Увеличението на доходите не се разпределя справедливо спрямо нуждите. Младите хора са най-ощетени, заедно с пенсионерите. Увеличават се доходите само на определени групи. Смятаме, че в бюджета им има предизборен елемент ", добави лидерката на БСП.

" Имаме съвпадения със синдикатите по някои въпроси, по други не, това е нормално ", смята Нинова.

" ГЕРБ не са дясна партия - те са партия за власт и бизнес. Ние сега сме против да се вдига данъкът на старите коли. С президента в това отношение сме в пълен синхрон ", каза тя.

" Ние смятаме, че трябва да има оставка и предсрочни избори. По тази тема не сме на едно мнение с господин Радев. Той мисли, че подаването на оставка на правителството е бягане от отговорност ", обясни социалистката.

Нинова каза, че фактите сочат, че БСП няма да прави коалиция с ДПС, поне към този момент. " Държа да кажа, че докато съм на власт в БСП, голяма коалиция с ГЕРБ няма да има. Няма да има нито икономическа, нито финансова обвързаност, нито олигархична ", отсече тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР