„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times

...
„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times
Коментари Харесай

„Адванс Медиа Груп“ и MTG сключиха сделка за „Нова Броудкастинг Груп“

„ Адванс Медиа Груп “ ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) подписаха договор за продажба на „ Нова Броудкастинг Груп “ АД. Общата стойност на сделката е 185 млн. евро. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от „ Нова телевизия “ и мажоритарен дял в „ Нет Инфо “.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

„ Нова Броудкастинг Груп “ АД притежава най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. Приходите от продажби на „ Нова Броудкастинг Груп “ АД за 2018 г. се оценяват 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „ Адванс Пропъртис “ООД: „ Инвестицията ни в „ Нова Броудкастинг Груп “ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „ Нова “. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „ Нова Броудкастинг Груп “ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите. Надяваме се с нашата финансова подкрепа медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и интересен продукт на зрителите. Не на последно място, ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на „ Нова “ като „ българската телевизия “ със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми “.

За „ Адванс Медиа Груп “

„ Адванс Медиа Груп “ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „ Адванс Пропъртис “ ООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „ Адванс Пропъртис “ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е мултинационалната фармацевтична група „ Хювефарма “, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „ Параходство Български Морски Флот “ АД, както и пристанищния оператор „ БМФ Порт Бургас “ ЕАД.


За Modern Times Group

Modern Times Group (MTG) AB е публична компания, регистрирана на Nasdaq Stockholm („ MTGA “ и „ MTGB “). Групата има водеща позиция на пазара на медийно съдържание и ентъртеймънт в Швеция. В портфолиото ѝ има телевизия, радио и дейности, предоставящи следващо поколение развлекателни преживявания в електронните спортове, цифровото видео съдържание и онлайн игрите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР