Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия са внесли контрапредложение на френско-германската

Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия са внесли контрапредложение на френско-германската ...

Четири страни от ЕС предлагат алтернатива на антивирусния план Меркел-Макрон.


Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия са внесли контрапредложение на френско-германската инициатива за възстановителен план на Европейския съюз срещу коронавируса, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8425
Четирите фискално консервативни страни подкрепят идеята за уникален спешен фонд за укрепване на икономиката на ЕС.

Меркел смята, че скоро може да се направят нови жестове към най-бедните страни

Особено важно е обаче държавите да ограничат тази спешна помощ до две години, според днешно изявление на австрийското канцлерство.

В алтернативното предложение, което е обявявано вече няколко пъти, четирите страни дават да се разбере и, че те няма да се съгласят на обединяване на дълга и увеличение на общностния бюджет. Проектопредложението е видяно от ДПА.

Неотдавна германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на предложиха възстановителен план за 500 милиарда евро за периода след коронавирусната пандемия. Идеята е парите да бъдат набирани от Европейската комисия като заеми на капиталовите пазари и предоставяни под формата на грантове през бюджета на ЕС.

"Пестеливата четворка" в ЕС - Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия - е против грантовете, призовавайки вместо това за кредитен подход, отбелязва Ройтер Италия определи контрапредложението като "отбранително и неуместно", допълва медията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8425 Общински съветници от ГЕРБ дариха 200 шлема на 3 училища в Карнобат Общински съветници от ГЕРБ дариха 200 шлема на 3 училища в Карнобат Общо 25 души вече са заразени с COVID-19 в завода в Пазарджик Общо 25 души вече са заразени с COVID-19 в завода в Пазарджик Над 9000 новозаразени за последното денонощие в Русия Над 9000 новозаразени за последното денонощие в Русия
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg