Австрийското правителство залага на сътрудничеството с провинциите в борбата с

...
Австрийското правителство залага на сътрудничеството с провинциите в борбата с
Коментари Харесай

Австрия залага на система-светофар в борбата срещу коронавируса

Австрийското правителство залага на сътрудничеството с провинциите в борбата с коронавируса. Както заяви федералният канцлер Себастиан Курц, с разработена " система-светофар " ще се определя степента на опасност. Целта е уеднаквен начин на действие при спазване на регионалните особености. Това се прави за предотвратяване на нова карантина.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10310
" Системата-светофар " ще взема пред вид различни фактори: брой на заразените, на заболелите, проследяване на клъстерите и на ресурсите в сферата на здравеопазването. Едновременно с това ще бъдат разработени протоколи как да се реагира на евентуалното повишаване броя на заразените.

Действията трябва да бъдат на най-ниско ниво - на ниво общини и райони, за да се включват национални мерки само в краен случай.

Правителството залага на голям брой тестове и бързото им обработване, за което ще помагат 300 войници и 500 полицаи. Задачата на войниците ще е да отговарят на телефонните линии, разкрити във връзка с борбата с коронавируса. Полицаите ще наблюдават и контролират спазването на мерките за карантина, наложени на контактните лица.

Мерките ще се прилагат в съответствие с цвета на светофара - от зелено през жълто и оранжево до червено. Каталогът от мерки включва 17 ресора - от икономика, образование, контакти с клиенти до правителствена комисия, която работи в сътрудничество с провинциите.

Според министъра на здравеопазването Рудолф Аншобер ще са нужни съгласувани действия с отговорните лица, например с областта на училищата и университетите с ресорния министър. Пример за " системата светофар " ще бъде системата за предупреждение за опасността от лавини, както и добри световни примери. Работата на системата ще започне следващата седмица.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10310  В Асеновград двама пациенти с COVID-19 към този момент са изписани от болница В Асеновград двама пациенти с COVID-19 към този момент са изписани от болница  Изпитанията на лекарство против COVID-19 в Япония са несполучливи Изпитанията на лекарство против COVID-19 в Япония са несполучливи  От през днешния ден към този момент не важат карантините ограничения за доста от идващите във Англия От през днешния ден към този момент не важат карантините ограничения за доста от идващите във Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР