Австралия вероятно ще забави процеса по завръщането на свои граждани

...
Австралия вероятно ще забави процеса по завръщането на свои граждани
Коментари Харесай

Австралия планира да ограничи завръщането на свои граждани от чужбина заради коронавируса

Австралия вероятно ще забави процеса по завръщането на свои граждани от чужбина, заяви днес австралийският премиер Скот Морисън на фона на увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Австралия, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10195
Увеличаването на броя на заразените принуди австралийските власти да изолират втория най-населен австралийски щат, Виктория.

Границата между щатите Виктория и Нов Южен Уелс бе затворена тази нощ за несъществени пътувания и от двете страни на пропускателните пунктове се извиха дълги опашки. Движението бе ограничено за неопределен срок зарази скока на случаите на заразени в Мелбърн, столицата на Виктория. Около петте милиона жители на Мелбърн ще се завърнат към частична карантинна.

Първи случай на COVID-19 от три месеца в Северната територия на Австралия

" Останалата част от страната знае, че жертвата, която правите сега, не е само за вас и семействата ви, а за цялото австралийско общество ", каза Морисън на пресконференция, излъчвана по телевизията. " Мога да си представя недоволството... не можем да контролираме вируса, но можем да контролираме реакцията си ", каза още австралийският лидер.

Карантината във Виктория ще се отрази негативно върху останалите австралийски щати и затова Морисън заяви, че ще предложи в петък на националния щаб за борба с коронавируса да бъде забавено завръщането на австралийски граждани и на постоянно пребиваващите в Австралия от чужбина, като бъде ограничен броят на полетите обратно към Австралия. Австралийските граждани и постоянно пребиваващите в Австралия са единствените две категории пътници, имащи право да пристигат в Австралия, след като властите затвориха през март държавните граници.

Съседната на Австралия Нова Зеландия вече предприе тази стъпка, като обяви вчера, че в продължение на три седмици националните авиолинии няма да превозват пътници до Нова Зеландия, за да може да бъде облекчена ситуацията в центровете, в които се настаняват пристигащи, които подлежат на карантина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10195  38 от чиновници на детски градини в Търговищко и в Антоновско са тествани за COVID-19 38 от чиновници на детски градини в Търговищко и в Антоновско са тествани за COVID-19  Проф. Стойчева за COVID-19: Отхлабването на ограниченията усили болните, прекомерно рисково е!

Проф. Стойчева за COVID-19: Отхлабването на ограниченията усили болните, прекомерно рисково е!  Математик: Все повече се заразяваме, само че все по-малко има умрели от COVID-19

Математик: Все повече се заразяваме, само че все по-малко има умрели от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР