Австралийските власти одобриха днес ваксината срещу коронавирус на Пфайзер/Бионтех, предаде

...
Австралийските власти одобриха днес ваксината срещу коронавирус на Пфайзер/Бионтех, предаде
Коментари Харесай

Австралия одобри за употреба ваксината на Пфайзер/Бионтех

Австралийските власти одобриха днес ваксината срещу коронавирус на " Пфайзер " / " Бионтех ", предаде Ройтерс.

Австралийският здравен регулатор е един от първите в света, дал цялостно одобрение на ваксината на " Пфайзер " / " Бионтех ", заяви днес австралийският премиер Скот Морисън, като отбеляза, че това се случва година след регистрирането на първия случай на заразяване с коронавирус в Австралия, информира БТА.

Ваксинирането на приоритетни групи с ваксината на " Пфайзер " се очаква да започне в края на идния месец, като бъдат поставяни по 80 хиляди ваксини на седмица, заяви пред журналисти австралийският здравен министър Грег Хънт.

До промени в плановете на Австралия за ваксинирането се стигна, след като компания " Астра Зенека " извести в петък представители на Европейския съюз, че ще намали доставките си за ЕС с 60 процента заради производствени проблеми.

" Астра Зенека " е съобщила на австралийските власти, че заради производствените проблеми няма да може да достави през март обещаното по-рано количество ваксини. Ваксината на " Астра Зенека " предстои да бъде одобрена от здравните власти на Австралия, отбелязва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18799  Редица страни връщат по-строгите ограничаващи ограничения против COVID-19 Редица страни връщат по-строгите ограничаващи ограничения против COVID-19  В Израел беше открит калифорнийския вариант на ковид В Израел беше открит калифорнийския вариант на ковид  От през днешния ден се усилва броят на пасажерите в транспортните средства в Гърция От през днешния ден се усилва броят на пасажерите в транспортните средства в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР