Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности.

...
Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности.
Коментари Харесай

Имунолог: Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности

" Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности. Той е жив организъм, който не може да съществува извън клетката ". Това каза пред БНР проф. д-р Красимир Методиев - имунолог, специалист по биотероризъм и президент на Интернационална медицинска асамблея - България. Според него това налага в обществото психоза и хората се страхуват да се докосват до различни повърхности и дори да се поздравяват.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9866
Имунологът беше категоричен, че не трябва да се неглижират противоепидемичните мерки за дистанция и даде пример със струпванията на много хора по футболните стадиони, които се прегръщат и се поздравяват за резултатите на отборите на терена.

В предаването " Преди всички " проф. д-р Методиев коментира, че в момента сме свидетели на изменчивост на коронавируса, който претърпява адаптация към различните условия на географските и климатични зони: " Ние доказахме, че сегашният щам на коронавируса е различен от известните досега коронавируси. Той или е бил манипулиран от тази лаборатория в Ухан, откъдето изтече, или по някакви други природни закони е претърпял изменение на своя геном ".

Според имунолога скоро няма да има ваксина срещу COVID-19.

66 нови случая на коронавирус у нас, още трима загубиха битката с болестта


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9866  262 нови случая на заразяване с ковид в Германия 262 нови случая на заразяване с ковид в Германия  Тестват 200 деца и личен състав от детска градина Тестват 200 деца и личен състав от детска градина " Звездичка " в " Дружба "  Акад. Петрунов с изясненост какво е решението на казуса с ковид Акад. Петрунов с изясненост какво е решението на казуса с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР