Абсурд на пътя: паркираш според правилата в София, заминаваш в

...
Абсурд на пътя: паркираш според правилата в София, заминаваш в
Коментари Харесай

Колата на Благовеста изчезна „мистериозно“ в София, а развръзката е шокираща

Абсурд на пътя: паркираш според правилата в София, заминаваш в командировка, а колата ти изчезва. Автомобилът се оказа репатриран заради направени промени, а собствениците платили 156 лева за престой на наказателен паркинг. От Центъра за градска мобилност признават, че са направили грешка и ще върнат парите.

В края на септември Благовеста Мекки-Цветкова паркира колата си в квартала, без да нарушава правилата за паркиране. Заминава за Япония в командировка. След няколко дни получава тревожно обаждане от България – автомобилът го няма. " Съпругът ми се обади в Япония и каза, че колата ни я няма ", спомня си Цветкова, цитирана от Нова телевизия.

Оказва се, че от Центъра са градска мобилност са променили правилата междувременно - поставили знак и маркировка за паркомясто за инвалиди, където е била паркирана колата на Цветкова. Така без да подозира, тя става нарушител и колата " изчезва ".

След ходене по мъките, обаждания в полицията издирването приключва - съпругът ѝ намира автомобила на наказателен паркинг. Мъжът отишъл да прибере колата от наказателния паркинг и му казали, че дължи пари за престой и ако не си я вземе, ще дължи още, обяснява съпругата му. Семейството плаща 156 лева, като не получават акт за нарушение. " От полицията не са направили акт, защото няма нарушение ", казва Цветкова.

Благовеста решава да си търси правата. " Някои ми казаха, " Ама 160 лева...., сега ще се разправяш ли? " Не мога да се примиря, не искам да бъда наказвана безпричинно ", коментира жената, която е подала жалба.

От Центъра за градска мобилност признават, че са сгрешили. " Автомобилът е бил поставен на мястото преди слагането на знака. В случая госпожата има право, ще уважим жалбата и ще ѝ възстановим сумата ", каза Румяна Емилова от ЦГМ.

Институциите напомнят, че е отговорност на хората сами да се информират, ако правилата се променят, откога и как се въвежда " зелена зона " например. " Автомобилът не е оставен в собствения двор, той е оставен върху общинска собственост ", каза Емилова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР