104 души се записаха за градската игра БГ имане -

...
104 души се записаха за градската игра БГ имане -
Коментари Харесай

Мало и голямо търси старо имане в Тютюневия град СНИМКИ

104 души се записаха за градската игра " БГ имане - заветът " за 13 часа през днешния ден. Участниците в нея обикаляха с карта Тютюневия град и търсеха скрития завет на благороден жанр тютюнопроизводители. В първото завъртане на играта от 11 часа участниците бяха над 80.

Играта е част от плана за Тютюневия град. През целия ден бяха затворени улиците " Екзарх Йосиф от пресечката с " Цанко Дюстабанов " и " Д-р Г. М. Димитров " от пресечката с " Кирил Христов ". Днес те ще бъдат затворени до 23.00 часа. Утре ще бъдат затворени от 08.00 до 18.00 часа.

Днес в пространството СКЛАД ще има общо 6 игри. В " БГ имане - заветът " на разбични места в региона на Тютюневияград бяха сложени скрити знаци, които водеха до следащото предизвикателство.

Участваха фамилии като Стоицеви от Пловдив. Те научили за играта от Facebook и майката и бащата пристигнаха с децата си Ники и Ивайла. 14-годишната ученичка Магдалена от учебно заведение " Любен Каравелов " също бе пристигнала с майка си Ралина. Шест ученички от арменското учебно заведение, посетили уъркшоп в СКЛАД, незабавно се записаха в " БГ имане - заветът " дружно с учителката си.

" Това е концепцията на този жанр градски игри - да се съберат на едно място възрастните с децата им. Във Виена хората също не разбираха първоначално тези граддки игри. Сега са им обичани ", сподели кураторът на късната игра за довечера " Уроци на бъдещето " Филип Иман.

Довечера ще стартира играта " Уроци на бъдещето " на Саймън Джонсън от компанията " Фрий Айскрийм " от Англия.

Цял ден британецът събираше на една маса купища електронн отпадъци и елементи от остарели платки.

Идеята да играта тази вечер е те да бъдат разпръснати из целия Тютюнев град и участниците в новата игра да ги търсят.

" Това е бъдещето - след 20 години, части галактически отпадък ще стартират да падат в Пловдив и да вършат кратери. Целта е да осъзнаем следствията от новите технологии ", изясни британецът, който живее в Берлин. /марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР