103 участници от 33 държави от 3 континента ще участват

...
103 участници от 33 държави от 3 континента ще участват
Коментари Харесай

Стартира 41-вият Международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

103 участници от 33 страни от 3 континента ще вземат участие в 41. Международен летен семинар по български език и просвета, който ще се организира във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ (16 юли – 5 август 2018 г.) Съобщи на преконференция във Велико Търново ректорът на висшето учебно заведение проф. Христо Бонджолов, който е и шеф на семинара.
Семинарът се провежда от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и ще бъде открит на 16 юли, с поддръжката на Министерстово на образованието и науката и съдействието на Община Велико Търново. И ще продължи до 05 август 2018 година
Основната цел на Международния летен семинар по български език и просвета е да утвърждава българистиката в чужбина посредством образователни, проучвателен, приложни и издателски стратегии. Със своята активност Международният летен семинар по български език и просвета е част от модерния образ на град Велико Търново, остарялата столица на България, обичайно средище на славянската и православната християнска нематериалност. " За 11-и път в семинара ще взе участие Уолтър Елиът от Англия, който със своите 66 години е и най-възрастният участник през тази година. Сред обичайните участници е ирландската писателка Елиш Алмкуист, както и Ши Мин Цай от Тайланд, учител по китайски и японски език. Студентите от Китай, Съединени американски щати и Армения са най-младите българисти, а най-многобройните групи ще дойдат от Германия, Русия, Полша, Украйна ", уточни още проф. Христо Бонджолов.
За първа година участниците в семинара ще бъдат осведомени с българските фолклорни области.

Очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да открие тазгодишното издание на семинара, ректорът на университета изрече своята признателност към институцията Президенство.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР