103 минути е летял безпилотният апарат за медицински целиКвадрокоптерът DS30,

...
103 минути е летял безпилотният апарат за медицински целиКвадрокоптерът DS30,
Коментари Харесай

Дрон постави рекорд по продължителност на полета

103 минути е летял безпилотният уред за медицински цели

Квадрокоптерът DS30, захранван от горивни кафези, е летят в продължение на 103 минути
(снимка: Doosan Mobility Innovation)

Дрон усъвършенства върха за най-продължителен полет. Проектиран особено за превозване на медицински проби, безпилотният уред е летял към 103 минути, заяви New Atlas.

За превозване на медицински материали сега се употребяват многоцелеви дронове с оптимален живот на батерията единствено 30 минути, което постанова ограничавания в продължителността на полета. Сега, с помощта на новата разработка, този проблем ще бъде отхвърлен, защото дронът е съумял да лети в продължение на 103 минути.
още по тематиката
Апаратът DS30, захранван от горивни кафези, се явява взаимен план на основания в Тексас разработчик Guinn Partners, Skyfire Consulting от Джорджия, Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати и производителя на дронове Doosan Mobility Innovation.

Квадрокоптерът е употребен за превозване на проби от живи бактерии от болница на карибския остров Сейнт Кроа до тестово оборудване на прилежащия остров Сейнт Томас, което включвало полет от 69 км над океана. След като сполучливо достигнал дестинацията си, дронът разполагал с още 30 минути време за полет.

Според разработчиците, общоприетото превозване на пациентски биоматериали лишава към седмица. Но има болести, като да вземем за пример вирусната тресчица на Денга, които се усложняват бързо и постановат неотложно лекуване. С новия дрон, който е и по-икономичен, пациентските материали могат да се доставят в извънредно къс период.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР