102 млрд. долара оборот са генерирали производителите на смартфони през

...
102 млрд. долара оборот са генерирали производителите на смартфони през
Коментари Харесай

Apple заграби над половината от приходите от смартфони



102 милиарда $ оборот са генерирали производителите на смарт телефони през последното тримесечие на 2017 година заяви Strategy Analytics. 51% от тази сума е отишла при Apple – приходите на компанията през този интервал са 61,4 милиарда $.

На второ място е Samsung с 18,9 милиарда $ оборот (15,7%), а на трето – Huawei с 8,4 милиарда (7%).

Преди една година обстановката беше следната – 54,2 милиарда за Apple, 16,2 милиарда за Samsung и 7,2 милиарда за Huawei (съответно 48,5%, 14,5% и 6,5% от сумарните доходи в сегмента).

Причина за растежа при Apple е в увеличената междинна цена при iPhone, която към този момент е към 800 $. Същевременно в международен мащаб хората дават приблизително по 300 $. Последното число обаче се е нараснало доста по отношение на последната четвърт на 2016 година, когато то бе 255 $.

При Samsung междинната цена на устройство се е нараснала с 21%, достигайки 254 $. Това е с помощта на сполучливите (и скъпи) модели Galaxy S8 и Note 8.

При Huawei достиженията са по-скромни: междинната цена е 205 $. Перспективи обаче пред компанията не липсват – тя може да усили доста този индикатор, както и общия размер на продажби, в случай че излезе на американския пазар.

Последното обаче напълно не е обезпечено. Държавните органи на Съединени американски щати поредно препятстват продажбите на смарт телефони на Huawei и ZTE, защото те са създадени в Китай – страна, на която се гледа като на стратегически съперник.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР