102-а вечер на протестите в София. На площад Независимост обстановката

...
102-а вечер на протестите в София. На площад Независимост обстановката
Коментари Харесай

„Отровното трио“: Утре вечер протестът ще стигне до ново място


102-а вечер на митинг ите в София. На площад " Независимост " ситуацията е спокойна. Мотото на митинг а е " Нас не ни е боязън ", оповестява Българска национална телевизия.

Исканията остават същите - оставка на държавното управление, на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, предварителни парламентарни избори, машинно и отдалечено гласоподаване.

Новото на 102-рата поредна вечер на антиправителствени митинг и е, че стачкуващите желаеха и оставката на министъра на защитата Красимир Каракачанов , оповестява БНР. Причината - обидна имитация, която той е отправил към митинг иращ.

От така наречен " Отровно трио " обявиха, че на следващия ден митинг ът ще стигне до ново място, което до момента не е посещавано.

" В момента сме в скрит план какво тъкмо да се направи. Измисляме нови разновидности. Нека към този момент освен Европа, а целия свят да разбере какво става тук - разрушиха страната по този начин, както се разрушава врата от БОП-аджии, изгубили своя GPS ", съобщи един от уредниците проф. Велислав Минеков,

Днес към антиправителствения митинг се причислиха и поданици на Горубляне, съобщи Българска национална телевизия. Гражданите на софийския квартал взеха решение да възобновят митинг ите си, които започнаха още преди повече от 2 години. В 16:00 часа те блокираха изхода на София при Цариградско шосе за един час.

Първоначалната им концепция беше да шестват до Орлов мост и оттова да се слеят с антиправителствения митинг , само че тя не се реализира. Хората от " Горубляне " не престават да упорстват за обективни обещетения за земите им. В петък конституционния съд се произнесе по наредбата, обвързвана със периода за започване на отчуждителните процедури по Закона за държавната благосъстоятелност и Закона за общинската благосъстоятелност за парцели, планувани за озеленени площи, който е 15 години. Според конституционните съдии, до приключването на този период притежателите търпят основни ограничавания на правото им на благосъстоятелност.

Протестиращите от " Горубляне " желаят скоро да стартира и построяването на велоалея до Панчарево по протежението на бул. " Самоковско шосе ". За всичките си претенции локалните поданици са получили обещания от властта, само че до реализацията им по този начин и не се е стигнало, оплакаха се още хората.

Горублянци декларират още, че упорстват за незабавна среща с кмета Йорданка Фандъкова, с цел да обсъдят с нея инфраструктурни планове, за които упорстват, съобщи Нова телевизия. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР