1019 деца са приети на второ класиране в столичните детски

...
1019 деца са приети на второ класиране в столичните детски
Коментари Харесай

1019 деца приети на второ класиране в столичните градини

1019 деца са признати на второ класиране в столичните детски градини, което се организира през днешния ден, оповестиха от " Московска " 33.

2873 са останалите свободни места за трето класиране, което ще се организира на 13 юни. " Няма чакащи в наложителната предучилищна възраст за пет и шестгодишни деца ", регистрират от общината. За пренасяне в друга група чакат 1321 деца.

Най-голям дефицита има за яслена група – 5600 места. От тях 1092 са за деца под 1 годишна възраст.

В края на август се чака да бъдат оповестени в допълнение към 1500 места за банкет на деца по общ ред от останалите незаетите места, планувани за деца със хронични болести и специфични просветителни потребности.

На първо класиране бяха приети 9102 деца от общо18 806 кандидатстващи, като 1793 от тях желаеха да се реалокират в друга забавачка. Свободните места пък са 12 150.

От общината напомнят, че сега в София се строят 10 нови здания на детски градини в регионите " Люлин ", " Подуяне ", " Красно село ", " Овча купел ", " Витоша ", " Илинден ", " Изгрев ", както и разширения на две независими детски ясли в регионите " Красно село " и " Триадица ". Предстои да стартира построяването на още две нови детски градини в регионите " Студентски " и " Триадица ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР