101-ви алпийски батальон в Смолян става полк. За нуждите на

...
101-ви алпийски батальон в Смолян става полк. За нуждите на
Коментари Харесай

Батальонът в Смолян става полк, търсят 73-ма войници

101-ви алпийски батальон в Смолян става полк. За потребностите на по-крупното поделение се разкриват 73 войнишки длъжности и със заповед на министъра на защитата към този момент е оповестена процедура. Търсят се мъже и дами до 28 години към датата на осъществяване на състезанието, които са приключили цивилен, междинни или висши учебни заведения, разгласи комнадирът на поделението подп. Димитър Кацаров. Те би трябвало да подадат заявки да 7-ми ноември във Военно окръжие - Смолян или във военните окръжия по места.

Самият конкурс е от 5-ти до 16 февруари 2018 година и включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща просвета и събеседване с претендента. Според Кацаров, оповестените бройки са първия стадий от трансформирането на поделението, а след това ще има търсене на още фрагменти. Бъдещите военни ще получават в началото към 800 лв. от заплата,, дял и след явяване на курс. В състезанието могат да вземат участие и някогашни военни до 41-годишна възраст. Изискванията за тях са да не са минали 10 години от напускането им и да не са освобождавани от армията дисциплинарно. някогашните военни ще са с права като всички при състезанието.

" Община Смолян е показала на Министреството на защитата бившето общежитие на ДЮФА в Райково, с цел да се настанят бъдещите бойци ", сподели Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.
" Ще има повече работни места, ще се внасят повече налози, ще има повече деца в детските градини и учебните заведения. Като цяло икономическият резултат за Смолян ще бъде голям”, сподели на взаимната конференция регионалният шеф Недялко Славов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР