101-годишна италианка роди здраво момченце с тегло 4 кг. Преди

...
101-годишна италианка роди здраво момченце с тегло 4 кг. Преди
Коментари Харесай

101-годишна стана майка

101-годишна италианка роди крепко момченце с тегло 4 кг. Преди това обаче светила на медицината разкритикуваха направената на дамата трансплантация на яйчници. Експертите смятаха, че в тази преклонна възраст да се прави толкоз комплицирана интервенция освен е рисково, само че и безсмислено.
Спорната хирургична намеса бе осъществена в една от частните турски клиники, където не работят европейските наставления, забраняващи сходни операции. Анатолия показа пред публицисти, че е доста признателна на лекарския екип, съгласил се да поеме подобен риск. Като надълбоко религиозна, тя счита 17-ото си дете за божия благословия. Още повече, че на 48-годишна възраст дамата чува страшната диагноза - рак на яйчниците, и я приема като наказване от Господ. Сега обаче вярата на италианката е още по-силна, защото Всевишният й е върнал плодовитостта. Анатолия назовава раждането на сина "доказателство за божията воля ".
Извършилият интервенцията доктор Александро Пополичи през цялото време подкрепял пациентката. Естествено, лекарят осъзнавал всички опасности, свързани с възрастта и здравословното положение на дамата. Но оставил тя самата да вземе окончателното решение за трансплантацията и счита, че никой няма право да я осъжда за това.
Мъжът на Вартадела е умрял през 1998 година, само че тя намерила донор за зачеването в интернет. 26-годишният мъж, дарил генетичния си материал, е католик, което е от извънредно значение за набожната Анатолия. Тя даже кръстила сина си Франческо - в чест на Римския папа. И защото схваща "цялата прегрешение на постъпката ", тъй като не е омъжена за биологичния татко на детето си, даже е изпратила писмо до главата на Ватикана, в което се покайва и моли за амнистия.
Случаят не е първият, когато жена ражда на напреднала възраст. По-рано за рекордьорка в това отношение се счита Малегвале Рамокгопа от Южна Африка, дала живот на близнаци, когато е била на 92 години.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР