101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти коронавируса

...
101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти коронавируса
Коментари Харесай

Желязна: Столетницата Мария пребори К-19 три пъти!

101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти ковид за няколко месеца и макар напредналата си възраст се усеща доста добре, оповестява., базирайки се на локални медии.

Мария Орсингер е родена на 21 юли 1919 година в разгара на пандемията от испански грип. През Втората международна война тя се омъжила и родила 6 деца, като се грижила и за двете деца от първия брак на брачна половинка си.

През целия си живот баба Мария се радвала на чудесно здраве, а по думите на децата й, тя постоянно е казвала, че трудът е най-хубавото лекарство. За единствен минус на напредналата си възраст италианката смятала отслабването на слуха й.

За първи път Орсингер, която живее в дребното ломбардско градче Ардено, била диагностицирана с Covid-19 през февруари, когато епидемията в Италия бе първоначално си.

"Мама беше призната в болница и тогава всички лекари ми споделиха, че нито един от останалите им толкоз възрастни пациенти не е минал през заболяването по този начин леко, както тя. Мама нямаше температура и дишаше независимо ", споделя една от дъщерите й Карла.

През юли баба Мария навършва 101 години, а през септември, когато в Италия бе записана втора вълна на коронавирусната зараза, тя още веднъж дава позитивен тест. Жената още веднъж е призната в болница, където остава 18 дни.

"Оказа се обаче, че от самото начало тя имаше единствено лека температура, а лекарите и сестрите бяха удивени ", добавя друга от дъщерите на италианката Инес.

По думите на лекарите, баба Мария се оказала жена с стоманен темперамент, която в никакъв случай не се оплаквала от нищо. След 18-дневно лекуване италианката е изписана с негативен тест и върната в дома за възрастни хора, където живее от 6 години.

"Преди седмица обаче отново ни се обадиха и ни споделиха, че при инспекция на всички жителите на дома, мама още веднъж е дала позитивен резултат за ковид. Сега тя се оказа единствената инфектирана. Но тя няма никакви признаци, усеща се добре и дори не си е изгубила апетита.

Според разпоредбите към момента не можем да отидем да я забележим, само че несъмнено чакаме с неспокойствие срещата ни ", сподели още Инес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР