1000 от общо 2000 фиданки - акация и зимен дъб

...
1000 от общо 2000 фиданки - акация и зимен дъб
Коментари Харесай

Доброволци засадиха първите 1000 дръвчета в инициативата Моят зелен град

1000 от общо 2000 фиданки - акация и зимен дъб - засадиха доброволци в границите на самодейността " Моят зелен град ", която навърши празник - 10 години .
В слънчевата сряда на 20 септември чиновници и доброволци от системата на " Кока-Кола България " се насочиха към местността " Гьола " край село Клисура, с цел да се включат в облагородяването на територия от 2 дка.
Работата по залесяването в този момент продължава на 30-ти септември от 10:00 часа, когато останалите 1000 дръвчета ще намерят собствен дом в третата гора на самодейността. По традиция сътрудниците от " Екопак България " още веднъж ще провеждат и голям брой изненади и за най-малките еколюбители.

" Моят зелен град " стана част от нашия живот. Хората си чакат самодейността и идват с готовност на нея. Най-важната смяна, която се случи съгласно мен в компанията, е, че самодейността стана част от културата " . Това съобщи пред камерата на изпълнителният шеф на " Кока-Кола " ХБК Светослав Атанасов.

Припомняме, че тази есен " Моят зелен град " празнува своята десета годишнина с екоактивности в 18 обитаеми места в България през месеците септември и октомври. Доброволци от Банкя, Габрово, Костинброд, Плевен, Русе и Търговище към този момент се включиха в проведени интензивности по залесяване, разчистване, възобновяване и облагородяване на локално равнище, с цел да покажат, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас.
Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Местност Бакаджика (област Ямбол), Плевен, Пловдив, Самоков, Силистра, Стара Загора и Хасково са обитаемоте места, които следва да се включат в " Моят зелен град " с екоактивности на локално равнище.
Основни сътрудници на тазгодишната акция още веднъж са Регионална дирекция по горите – София и " Югозападно държавно дружество " Директива за птиците, с помощта на което беше осъществено осиновяването на първата гора на " Моят зелен град ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР