1000 % над очакваното ще струва токът тази вечер, предупреди

...
1000 % над очакваното ще струва токът тази вечер, предупреди
Коментари Харесай

Делян Добрев: Тази вечер цената на тока ще е 1000% над очакваното

1000 % над предстоящото ще коства токът довечера, предизвести Делян Добрев от ГЕРБ.

1061 лв. ще бъде цената на електрическата енергия довечера в 18 ч. - 10 пъти повече от предстоящата цена. Механизмът, който предложихме от ГЕРБ-СДС планува разликата сред високата цена и ниската, която е планувал регулаторът да бъде покрита на 75 на 100 от страната, съобщи той от парламентарната  трибуна. 

Предложението ни бе отхвърлено от седмичната стратегия, не даже и след гласоподаване, а по преценка на ръководителя на Народно събрание. Ще мине месец, в случай че предлагането се прегледа в Комисия. Хората се интересуват от цената на тока и дали ще има компесаторни механизми за небитовите крайни клиенти, сподели още той, представен от Евроком. 

Убедени сме, че ще има банкрути на компании, взрив на безработица, ще има увеличени разноски за нещо, което може да се реши още през днешния ден. Ако нашето предложение бъде прегледано в пленарна зала, то бизнесът ще получи тези 75% отплата, заяви депутатът от ГЕРБ. 

„ Ситуацията в действителност е изключителна. По метода на водене ви приканвам да извършите съответна преценка, тъй като в противоположен случай отрицателните последици от вашите неправилна преценка ще тежат на вашата съвест. Ще има значително предприятия, ВиК сдружения, лечебни заведения, които ще банкрутират “, добави Добрев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР