1000 лв. санкция за стопани, които разхождат кучетата си без

...
1000 лв. санкция за стопани, които разхождат кучетата си без
Коментари Харесай

Предложението за намордници на кучетата с все повече противници

1000 лева глоба за стопани , които разхождат кучетата си без намордник, в случай че домашните им любимци са с тегло над 5 кг, бе призната от депутатите с измененията на първо четене в Закона за ветеринарномедицинската активност на 3 юли.
Още същия ден от ветеринарни Клиники " Добро скимване! " изрично застанаха против настояването за промени в законодателството, касаещи домашните любимци и по-точно в частта за наложителните намордници:
" Смятаме, че това е доста рискова процедура и заплашва живота на пациентите ни. Особено в горещите месеци сходна процедура бързо ще докара до смъртни случаи от прегряване. Апелираме всички стопани на животни да се обединят и да заявят изрично мнението си, тъй като любимците им са в същински рискова обстановка в опита да се прокарат наредби и закони, написани без присъединяване на експерти. Не позволявайте вълната на популизма да вземе жертви! ", написа в известието им във Фейсбук .
В изявление за bTV то клуб " Френски булдог " обърнаха внимание, че тази порода има усложнение в дишането и слагането на намордник може да е съдбовно за тях. Кучетата от този тип са дребни, само че тежки и попадат в обсега за глобата. 
Вече е основана и подписка против признатите промени, която може да видите ТУК
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР