1000 лева глоба за палене на огън в гората 1000

...
1000 лева глоба за палене на огън в гората 1000
Коментари Харесай

1000 лева глоба за палене на огън в гората

1000 лв. санкция за палене на огън в гората 1000 лв. е санкцията за палене на огън в гората, припомнят от Министерство на земеделието, храните и горите. От ведомството още веднъж предизвестяват за заплахата от пожари вследствие високите температури.
 
Ръководството на министерство приканва всички да бъдат деликатни и да пазят горите от пожари. Изключително високите летни температури основават предпоставки за пораждане на произшествия в полските и горски територии.
 
 БГНЕС

Изгоряха 2000 дка гора и треви край град Ветрен

Всяко невнимателно деяние като изхвърляне на угарки на тревата или от прозореца на автомобила, палене на огън навън, оставяне на празни стъклени опаковки от храна и питиета след излет на открито, които работят като лупа, както и прехвърчане на искри от мотора при нахлуване на прибираща реколтата техника или коли на излет, може да провокира запалване, което да прерасне в пожар.
 
Върхов горски пожар край кърджалийско село изпепели 30 декара площи

Трайно задържалите се екстремално високи температури улесняват неконтролируемото и бързо разрастване на сходни запалвания на големи територии, като могат да застрашат живота, здравето и имуществото на доста хора и да навлязат в горите и изпепелят задачите екосистеми в тях.
 
И през тази година макар напъните за предварителна защита на институциите, са регистрирани висок брой пожари, като единствено за три дни те набъбнаха от 251 на 277, а засегнатата повърхност надмина 17 900 дка, като до петък вечерта беше 14 000 дка. Преките вреди възлизат на близо 400 000 лева, пресмятат от Изпълнителната организация по горите.
 
 БГНЕС

С огромен интензитет са пожарите наоколо до Благоевград, София, Берковица, Бургас. Само последният огромен пожар, който пламтя до бургаското село Изворище обхвана близо 3000 дка, като на 500 от тях той доближи до върховете на дърветата и ги унищожи изцяло.
 
Спасиха борова гора от пожар в Харманлийско

Основна причина за пораждане на горските пожари, за жалост, макар всички апели и рекомендации, е човешката немарливост. Налагат се санкции при паленето на огън навън на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии, както и за палене на огън в горски територии отвън избраните зони от държавните горски и ловни стопанства.
 
 БГНЕС, списък

Паленето на открит огън е допустимо само на особено обозначените за това места. Обикновено наоколо има поток или река. При подозрение за пораждане на пожар, незабавно би трябвало да се подаде сигнал на денонощния телефон 112. От началото на годината са признати близо 1200 позвънявания. По тематиката Контролират жътвената акция за недопускане на пожари Военни оказват помощ за пожара над Изворище
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР