1000 лева глоба и без книжка за 3 месеца за

...
1000 лева глоба и без книжка за 3 месеца за
Коментари Харесай

Взимат книжката за 3 месеца, ако караш в аварийната лента

1000 лв. санкция и без брошура за 3 месеца за шофиране в спешната лента, нулева приемливост към използването на опиатите и строги наказания за неправилното паркиране. Такива промени записаха депутатите на второ четене на Закона за придвижване по пътищата.

С следващата смяна в закона се позволява и на транспортните средства от градския превоз да се движат по трамвайните релси.

След като влезе в действие закона, към този момент всички водачи, които се движат в спешната лента на автомагистрала неоснователно, ще бъдат глобявани с 1000 лева и лишаване на брошура за 3 месеца.

Като образец за какво са нужни тези законодателни промени Георги Свиленски от Българска социалистическа партия даде образец със случая, в който кола за спешна помощ с болно дете бе възпрепятствана да премине поради погрешно спрели коли в спешната лента на " Тракия ".

С измененията се вкарва и нулева приемливост към използването на опиати.

" Всяка позитивно регистрирана проба ще бъде третирана по този начин както се третират нарушаванията от водачи, използвали алкохол. Те стават идентични. Докато като при алкохола има разрешение 0,5 на 1000 централизация на алкохол в кръвта, при опиатите тази приемливост е нула ", изясни шефът на транспортната комисия в Народното събрание Халил Летифов.

Променят се и условията за придобиване на брошура, като към този момент индивидът би трябвало да има приключен и десети клас, а не както до момента - осми клас.

" Това ще важи за хората, които са приключили образованието си с приемането на новия Закон за учебното и предучилищното обучение ", посочи Летифов.

Автобусите от градския превоз пък ще могат да се движат по трамвайните релси, за да се избегнат тапите.

По-строги наказания ще има и за неточните платци в синята зона. Ако е сложена скоба, само че притежателят на колата не е платил санкцията до края на работното време /19 ч./, автомобилът може да бъде вдигнат.

В тази смяна Георги Свиленски видя сериозен проблем, защото няма друго нарушаване, което да се санкционира по този метод.

" Когато не си си заплатил таксата, вместо да намерят метод да си съберат парите, те прибягват до най-лесното - да ти задържат автомобила, до момента в който не платиш. Няма друго нарушавания, което да направиш и да ти задържат благосъстоятелност ", настоя соцдепутатът.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР