1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на

...
1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на
Коментари Харесай

Новият стопанин на завода на Great Wall край Ловеч ще назначи 1000 служители

1000 квалифицирани служащи ще бъдат наети в новия цех на немската VOSS Automotiv покрай Ловеч. В последните месеци предприятието интензивно набира личен състав, като първите екипи към този момент са изпратени за образование в Германия, оповестиха от компанията по време на формалното им показване у нас.

Фабриката ще бъде ситуирана в " Индустриален парк Баховица ", на мястото на завода на " Литекс моторс ", който произвеждаше колите Great Wall. Тя ще създава съставни елементи и системи за изпускателната система на колите, а формалният старт на продукцията е очакван за май 2019 година

Наети са 15 000 кв. м обща повърхност с дълготраен контракт, като първичната инвестиция е 15 млн. евро. Вече са поръчани чисто новите машини, с които ще бъде оборудвана новата фабрика. Предприятието в България е третото европейско за компанията след тези в Германия и Полша.

 В завода на Great Wall в Ловеч стартира ново произвеждане
В завода на Great Wall в Ловеч стартира ново произвеждане

Германски авто колос открива 1 000 работни места

" Ние не местим произвеждане, а отваряме чисто ново такова. Убедени сме, че заводът ще бъде безспорен триумф ", съобщи шефът на VOSS Automotiv България Роланд Вайс, който от 21 години работи в компанията.

Първоначално ще бъдат наети 400-500 нови служащия, които ще набъбнат до 1000 в края на 2020 година Търсят се квалифицирани експерти, само че и такива без опит, защото немската компания е фамозна с положителните си обучителни практики.

Компанията с съвсем 90 годишна история има упоритостта да развива дуалното образование у нас, с цел да сътвори чиновници с висока подготовка. За тази цел VOSS ще си партнира с университети и професионални учебни заведения.

 VOSS Automotiv имат огромни упоритости за производството си в България
Източник:

VOSS Automotiv имат огромни упоритости за производството си в България

" VOSS са стратегически вложител, който носи нововъведения, работни места и висока добавена стойност, а наличието му подтиква ще развиването на целия Ловешки район ", съобщи ръководителят на Българската Агенция за вложения Стамен Янев.

Бизнесът на VOSS Automotiv е учреден върху 3 съществени правилото: партньорство с клиентите, удовлетворени служащи и качествени артикули. " Не желаеме да сме най-изгодните на пазара, тъй като качеството има своята цена ", означи Кай-Уве Ото, HR шеф на VOSS Automotiv.

Германската компания обаче залага на положителните условия на труд, защото доста държи да има удовлетворени чиновници.

" Стараем се чиновниците ни да са щастливи и да се усещат удобно. Имаме сътрудници, които работят от 30-40 години при нас, а толкоз дълго време човек прекарва единствено със фамилията си. Затова и ние се усещаме като едно огромно семейство ", добави Ото.

 VOSS влага €7 милиона за машини в някогашния цех на Great Wall
Германски колос влага €7 милиона за машини в някогашния цех на Great Wall

Първите чиновници отпътуват на образование в Германия

VOSS предлага разнородни образования, които покачват квалификацията на личния състав и му дават опция да пораства дружно с компанията, защото имат вяра, че триумфът на чиновниците е и триумф на цялата компания. " Всеки, който обича работата си и изпитва наслаждение да я прави, ще бъде сполучлив ", настояват от компанията.

VOSS Automotiv е измежду от водещите компании, произвеждащи проводникови и електротехнологични системи за автомобилната промишленост. Сред продуктите й са съставни елементи за спирачната и изпускателната система, чистачките, разнообразни хидравлични детайли за леки и товарни коли, както и съставни елементи за изстудяване на системите при електрически автомобили и хибридни коли.

Германската компания има офиси по целия свят: Европа, Съединени американски щати, Мексико, Китай, Индия, Южна Америка, чието произвеждане е съобразено с потребностите на клиентите й. Има над 6000 чиновници и 600 млн. евро оборот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР