1000-годишно лекарство, открито от учени в средновековен ръкопис, може да

...
1000-годишно лекарство, открито от учени в средновековен ръкопис, може да
Коментари Харесай

Лекарство от Средновековието може да е нов вид антибиотик

1000-годишно лекарство, намерено от учени в феодален ръкопис, може да е нов тип антибиотик, написа Си Ен Ен. Екипът във Англия търси и изследва разнообразни типове остарели еликсири и естествени лекове в търсене на нови лекарства.

Според разнообразни калкулации до 2050 година към 10 млн. души ще умират годишно поради устойчивост към медикаменти. Заради мрачната прогноза екипи учени от целия свят непрекъснато търсят нови други възможности на антибиотиците.
Изкуствен разсъдък откри нов антибиотик Той е съумял да убие в лабораторни условия доста бактерии, развили устойчивост към съществуващите през днешния ден антибиотици
Необичайният феодален лек се прави от лук, чесън, вино и жлъчни соли. Първоначалните изследвания сочат, че сполучливо въздейства на положения като диабетични възпаления и гангрени на краката.

Лекарството от ръкописа лекува наподобява като да лекува бактериални инфекции, които другояче биха били резистентни към антибиотици.

Средновековният лек е открит за първи път като евентуално антибактериално лекарство още през 2015 година То е написано в една от най-старите медицински книги, част от сбирката на Британската библиотека.
Мутирали бактерии, резистентни на антибиотици, стигнаха Европа Според специалисти, в случай че не променим посоката, вървим право към постантибиотична епоха
„ Когато прочетох рецептата като микробиолог знаех, че това би трябвало да прави някаква работа – всички употребявани съставки имат мощно антибактериално деяние. Освен това от описаните признаци в ръкописа излиза наяве, че се е употребило за бактериални инфекции “, разяснява доктор Фрея Харисън, създател на проучването.

Екипът забъркал лекарството с лук и чесън закупени от най-обикновен супермаркет. Използвали са британско бяло вино, а жлъчните соли извлекли от стомаха на крава.
Американски учени сътвориха суперантибиотик Лекарството е повече от хиляда пъти по-ефективно от предходните версии
В актуалната медицина антибиотиците са извънредно необятно употребявани по целия свят. Ако те изгубят своята успеваемост интервенции и химиотерапии, да вземем за пример, биха станали прекомерно рискови за пациентите.

Според доктор Харисън откритият феодален лек би могъл да се употребява в клиничната процедура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР