„1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов

...
„1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов
Коментари Харесай

Борисов: Отложихме Brexit, за да помогнем на Великобритания да напусне с правила

„ 1000 дни не стигнаха, а в това време имаме подготвен контракт. Мишел Барние е приключил страхотна работа, имаме директория с решения, а 98% от нещата са контрактувани “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка диалозите сред Англия и и Европейски Съюз за отлагането на Brexit.
Най-спорните въпроси остават дали Обединеното кралство да остане в общия пазар на Европейски Съюз и меката граница сред двете Ирландии.
„ За Европейския съюз е значимо да има Brexit с правила. Затова и се направи този компромис (отлагането на крайната дата за Brexit, б.р.) се направи, с цел да се даде късмет на Камарата на общините. Ако вземе решение, на 12 април ще има нови диалози. Ако не – това ще е крайната дата. 22 май е крайната дата, тъй като по-късно към този момент Англия би трябвало да отиде на избори, изясни Борисов.
Министър-председателят чака резултатите от инспекциите, с цел да вземе ограничения по абсурда с жилищата на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и други висши фрагменти на ГЕРБ, станал прочут като " Апартаментгейт ".
" Като се върна, ще се съберем и всеки, който си е превишил правата, ще си понесе следствията. Говорих по телефона с всички – изясняват ми, че 100% всичко им е законно ", сподели водачът на ГЕРБ.
Премиерът поддържа строителството на високи здания в София, само че съгласно него е необходим необятен публичен спор по тематиката.
" Трябва да има спор хубаво ли е да има високи здания в София. Минавам по „ Цариградско шосе “ и виждам красиви здания, които придават напълно различен образ на града. Искат колиби - колиби. Глас национален, глас Божи ", сподели той.
Борисов заяви още, че е разискал плановете за транспорт на газ с висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини и премиера на Гърция Алексис Ципрас. „ Златен късмет ни се дава, построявайки интерконектора с Гърция”, акцентира Борисов.
Той изброи и опциите за доставка на газ от Египет, Израел и Кипър. „ Ако ние имаме подготвен интерконектор, на юг-север се основава още една опция за газопренос “, е показал министър председателят пред кипърския си сътрудник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР