100 въпроса за Пирин внесоха днес в Министерски съвет Тома

...
100 въпроса за Пирин внесоха днес в Министерски съвет Тома
Коментари Харесай

Видео: 100 въпроса за Пирин до Бойко Борисов

100 въпроса за Пирин внесоха през днешния ден в Министерски съвет Тома Белев и Зорница Стоилова от Асоциацията на парковете в България. Въпросите бяха сложени документално преди 35 дни – на 11 декември, от името на коалиция " За да остане природа в България ", само че тогава получателят беше заместител министър-председателя Валери Симеоново. До момента еколозите не са получили отговори и по тази причина в този момент те се обръщат към премиера Бойко Борисов.

Въпросите адресират редица нередности в предлагането за смяна на концесионния контракт на ски-зона Банско от 6 декември, изясняват от обединението. Преди да ги внесат, природозащитници изчетоха някои от тях с мегафон под прозорците на ръководещите.

" Кой е действителният притежател на ски зона Банско? Това е може би най-важният въпрос, за какво не отговаряте, " попита Борислав Сандов от " Зелените ".

Други настоящи тематики измежду поставените общо 100, по думите на еколозите, са по какъв начин по този начин ски-зона Банско се уголемява и придобива санитарно охранителната зона и кладенци захранващи Банско с питейна вода и защо ще бъде употребена водата на град Банско? Защо новият концесионен контракт узаконява обекти от нелегално строителство, доказани с инспекция на Окръжна прокуратура Благоевград, питат още от екокоалицията.
13:21, 18 яну 18, 24
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР