„100% съм сигурен, че управляващите лъжат за размера на фискалния

...
„100% съм сигурен, че управляващите лъжат за размера на фискалния
Коментари Харесай

Румен Гечев: Как властта за 3 дни изхарчи 3.5 милиарда?!

„ 100% съм сигурен, че ръководещите лъжат за размера на фискалния запас, както лъгаха и за Национален статистически институт “, съобщи пред Lupa.bg зам-председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Румен Гечев.
Той сподели това във връзка думите на премиера Бойко Борисов преди два дни, че „ държавният бюджет към този момент е минус 3,5 милиарда лева “. В ушите на финансистите тази информация прозвуча неуместно, тъй като към края на февруари властта заявяваше 1,5 милиарда лева остатък.
„ Не е допустимо за 3 дни да се похарчат 3,5 милиарда лева - още повече, че държавното управление досега не е похарчило нищо! “, разяснява по този мотив Румен Гечев. И акцентира, че още даже не е признат закон, по който ръководещите да харчат тези пари.
Финансистът сподели още, че фискалният запас е доста подозрителен в този размер. Гечев напомни, че доскоро повече от две години той е бил 13 милиарда лева, а преди два-три месеца внезапно е станал 8 милиарда и нещо.
„ Защо не споделят нищо за това? Минимумът е 4,5 милиарда и най-вероятно фискалният запас е някъде към минимума. Това е повода от ГЕРБ да афишират такива дефицити! И актуализация на бюджета “, разяснява депутатът.
Народните представители от Българска социалистическа партия още през днешния ден стартират да задават въпроса къде са парите.
„ Сега пристигна моментът, когато би трябвало да кажат тъкмо с какъв брой пари разполага страната. Защото би трябвало да се види къде ще се разпределят “, сподели още финансистът.
Социалистите в Народното събрание бяха ядосани и поради обстоятелството, че министър-председателят Бойко Борисов не пристигна в Народното събрание, с цел да отговори на въпросите за положението на Държавния запас.
„ Министърът на финансите също се е скрил – имах и към него въпроси, само че той все ги отсрочва “, оплака се Румен Гечев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР