100% рециклируеми опаковки на собствените марки продукти Без определени артикули

...
100% рециклируеми опаковки на собствените марки продукти Без определени артикули
Коментари Харесай

Kaufland намалява използването на пластмаса с минимум 20% до 2025 г.

100% рециклируеми опаковки на личните марки артикули

Без избрани продукти от пластмаса в асортимента до края на 2019 година

Мерките против несъразмерното потребление на пластмаса навлизат все по-широко във фокуса на обществото. Бизнесът заема значима основна роля в този развой. Затова Kaufland ще приложи обстойна 360-градусова тактика за фрапантното ограничаване на пластмасата. Стратегията е основана и създадена от Schwarz Gruppe, част от която е компанията, и планува съответни ограничения и цели за попречване потреблението на пластмаса, повече преработване и произвеждане на по-устойчиви опаковки за продуктите. Kaufland ще понижи с най-малко 20% потреблението на пластмаса във всички страни до 2025 година, ще подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на личните марки артикули, а до края на 2019 година целеустремено ще изключи от асортимента си избрани продукти от пластмаса.

„ Ограничаването на опаковки от пластмаса и найлон постоянно е било измежду нашите цели. Собствените ни марки артикули са с напълно рециклируеми опаковки. По този метод доста понижаваме отрицателното влияние върху природата “, разяснява Стела Първанова, търговски шеф на Kaufland България.

Пластмасата под лупа

Kaufland ще понижи фрапантно потреблението на пластмасови опаковки във всички страни, в които развива активност. Един от продуктите, които до края на 2019 година ще бъдат изключени от асортимента на веригата, са пластмасовите клечки за уши. Във всички страни те ще бъдат сменени от устойчиви други възможности. Същото се отнася и за пластмасовите сламки, както и за личната марка платмасови съдове за еднократна приложимост на Kaufland. За сметка на това асортиментът на веригата ще бъде обогатен с артикули за многократна приложимост от устойчиви материали като картон. Освен ограничение на забележимите пластмасови материали още през 2013 година компанията изключи твърдите пластмасови микро частици при основаването и производството на личните козметични, санитарни и хигиенични марки артикули.

Висока осведоменост по тематиката

Добрата осведоменост за основите на казуса и вероятните други възможности са причина за устойчивата и потребна смяна в потребителското държание и привички. С тази цел Kaufland дава на потребителите опцията във всеки един хипермаркет на веригата да бъдат връщани боклуци като фолио, хартия, кашони, акумулатори, осветителни крушки и дребни електроуреди.

Но задължението не стопира до тук - във връзка с личните марки артикули Kaufland влага в създаването на новаторски опаковъчни решения и благоприятни условия за преработване.

„ Като една от водещите търговски компании в международен мащаб, за нас виновното отношение към околната среда и обществото е дълг. С помощта на целенасочените ограничения, част от тактиката за ограничаване на пластмасата, можем да променим доста. Това, несъмнено, е дълъг развой и усърдна работа. Радвам се, че към този момент вършим първите стъпки за ограничение на пластмасата и затварянето на индустриалния цикъл “, разяснява Иван Чернев, Управител на Kaufland България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР