100 нови социални услуги в общността за над 2000 лица

...
100 нови социални услуги в общността за над 2000 лица
Коментари Харесай

Създават 100 нови социални услуги за хора с увреждания до 2021 г.

100 нови обществени услуги в общността за над 2000 лица с увреждания и възрастни, които не могат да се обслужват сами, ще бъдат основани до 2021 година

Това планува Планът за осъществяване на Националната тактика за дълготрайна грижа за интервала 2018-2021 година, който беше утвърден от държавното управление, оповестиха от държавната пресслужба.

Над 30 000 души с увреждания и възрастни хора ще могат да употребяват патронажна грижа и обществени услуги в домашна среда – персонален помощник, обществен помощник и домакински асистент, през идващите четири години.

Основната цел на проекта е да се усъвършенства качеството на живот и опциите за обществено включване на хората с увреждания и възрастните хора посредством обезпечаване на мрежа от услуги и ограничения за поддръжка в общността.

Документът включва ограничения за ръководство на обществени предприятия за поощряване на трудовата претовареност на хората с увреждания, възстановяване на нормативната уредба и успеваемостта на системата за дълготрайна грижа и образования за повишение на потенциала на експертите в тази област.

Включени са и действия за закриване на 10 профилирани институции за лица с психологични разстройства и умствена назадничавост с недобри условия на живот. От тях ще бъдат изведени над 700 консуматори, за които ще се обезпечи качествена грижа посредством обезпечаване на обществени услуги в общността, в това число и от резидентен вид.

Финансирането на ограниченията по проекта ще е по линия на оперативните стратегии „ Развитие на човешките запаси “ и „ Региони в напредък “ и от държавния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР