100 млн. лева допълнително за заплати ще получат полицаите, е

...
100 млн. лева допълнително за заплати ще получат полицаите, е
Коментари Харесай

Борисов дава 100 млн. лева допълнително на полицаите за заплати, протестите спират


100 млн. лв. в допълнение за заплати ще получат служителите на реда, е заречен министър председателят Бойко Борисов на срещата си в четвъртък сутринта с представители на протестиращите служители на реда. До това се стига след серията митинги, планувани да продължат и по време на европейското председателство от страна на полицейския профсъюз СФСМВР. Днес представители на протестиращите служители на реда се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, с цел да търсят решение на проблемите и настояванията на протестиращите, съобщи БГНЕС.

Представителите на СФСМВР упорстват проблемите с ниското възнаграждение на работещите в системата да бъдат решени стабилно и да се обсъдят опциите за правене на тактика за публичен ред и сигурност и реформиране на Министерство на вътрешните работи с небосвод 2030.

По-късно през днешния ден ще има среща и с управлението на Министерство на вътрешните работи. СФСМВР ще обсъдят прекъсване на плануваните митинги. Това обаче не се отнася за през днешния ден.

Въпреки постигнатите договорености при премиера, в часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите чиновници в Министерство на вътрешните работи ще „ посрещат “ делегациите на европейското председателство с винили на кръстовището на бул. „ Брюксел “ и бул. „ Цариградско шосе “ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните дейности ще продължат в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР