100 млн. лева допълнително за заплати ще получат полицаите. До

...
100 млн. лева допълнително за заплати ще получат полицаите. До
Коментари Харесай

Борисов дава 100 млн. на полицаите за заплати, протестите спират


100 млн. лв. в допълнение за заплати ще получат служителите на реда. До това се стига след серията митинги, планувани да продължат и по време на европейското председателство от страна на полицейския профсъюз СФСМВР. Днес представители на протестиращите служители на реда се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, с цел да търсят решение на проблемите и настояванията на протестиращите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Представителите на СФСМВР упорстват проблемите с ниското възнаграждение на работещите в системата да бъдат решени стабилно и да се обсъдят опциите за правене на тактика за публичен ред и сигурност и реформиране на Министерство на вътрешните работи с небосвод 2030.
 Бойко Борисов се срещна с представители на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов се срещна с представители на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи / БГНЕС
По-късно през днешния ден ще има среща и с управлението на Министерство на вътрешните работи.

Въпреки постигнатите договорености при премиера, през днешния ден служителите на реда въпреки всичко ще стачкуват. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите чиновници в Министерство на вътрешните работи ще „ посрещат “ делегациите на европейското председателство с винили на кръстовището на бул. „ Брюксел “ и бул. „ Цариградско шосе “ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните дейности ще продължат в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР