100 лв. струва посещение в кабинета на радетеля за масово

...
100 лв. струва посещение в кабинета на радетеля за масово
Коментари Харесай

Мангъров циничен. Взема 200 лв. за преглед, дава чайче

100 лева коства посещаване в кабинета на радетеля за всеобщо заразяване с ковид доцент Атанас Мангъров. Това заяви самият той в изявление за бТВ. Хонорарът му за домашно посещаване обаче е двоен – 200 лева  Мангъров, който се похвали, че до момента е лекувал над 50 души от ковид, твърди, че регистрира хонорарите си.

„ Всеки ден ми се постанова да вървя да церя хора с Коронавирус и в случай че караме по този начин, към хонорара за прегледа, ще би трябвало да прибавям тези възможни 300 лева санкция за неносене на маска “, сподели Мангъров. Той втрещи аудиторията и с циничното си изявление за това по какъв начин би трябвало да се лекува смъртоносната болест. " Това е една вирусна зараза, което е самоограничаващо се заболяване и това, което би трябвало да се направи, когато човек се усеща нерадушен, е да си остане у дома, да си облече пижамата, да пие чайчета, супички и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин ”, изясни докторът.

„ Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този несъответстващ метод, толкоз повече тази мъка ще продължи. Хората, на които им няма нищо, би трябвало да продължат да живеят обикновено, а тези, които влизат в болница, би трябвало да са същински заболели, а те сега влизат, тъй като у дома няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта ", продължи с шокиращите си изказвания доцентът.

„ Би трябвало да тежи на съвестта на хора като доктор Маджаров и на тези от щаба, които не подадоха информацията, както би трябвало. Те споделят, че всеки, който е позитивен, би трябвало да влезе в болница и колкото по-рано влезе в болница, толкоз по-големи са възможностите му да остане жив, което не е правилно “. По думите му казусът е, че в случай че хората имат леки признаци и си останат у дома, няма кой да ги прегледа, с цел да получат някаква здравна помощ.

На въпроса върви ли на домашни визити, той отвърна: „ Ако ви кажа да - това значи, че ще призная, че съм контактен с този или оня. Нищо не давам отговор “. Но след това посочи и за броя на визитите, и за скандално високата им цена.

Доц. Мангъров съобщи, че има персонални защитни средства, когато преглежда заболели и най-много си мие ръцете, само че употребява маска понякога. „ Понякога нося маска, когато има потребност да нося. Когато съм в болничното заведение и проверявам, нося маска от време на време “.

Според него разпоредбите би трябвало да се съблюдават, само че за себе си споделя, че, когато реши, че има потребност от маска, носи такава.

Доцентът заяви, че е прегледал над 50 пациента, които са позитивни за COVID-19. „ Значителна тях от тях след това са се оказали позитивни, откакто съм ги прегледал и съм бил в контакт с тях, са се оказвали позитивни. След това съм ходил при други хора. Не може да съм бил предявител на вируса. Няма по какъв начин да стане, в случай че се работи по този метод – никой няма да бъде прегледан. Ако вие сте с някакво фибрилно положение и отидете при персоналния си доктор, той ще каже - махай се от тук, и отиди си направи тест. Но вие би трябвало да кажете на персоналния си доктор “.

„ Нали не си мислите, че в страната са единствено тези 1300 или 1400 инфектирани, които се оповестяват всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме най-малко 70 000 – 80 000, които са инфектирани, съразмерно на % на позитивните проби, които се откриват “, сподели още скандалният доцент.

Доцент Мангъров съобщи, че се е тествал, откакто е бил в студиото на публичната телевизия, само че не незабавно, а на 7-ия ден. „ Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, в случай че ми беше казвал, щях да направя доста съществени възражения. Тествах се с антигенните проби, не са PCR-тестове, не е допустимо да е неверен резултатът. Това са тези проби, които използваме в болничното заведение “, сподели лекарят, който първо искаше масове тествани на българите, след това пък го разгласи за нелепост.

Докато е трябвало да е под карантина, той сподели, че е преглеждал хора. Доцентът посочи, че няма негови близки, които са минали през заболяването.

„ В 90 и повече % от случаите в елементарните Коронавирус отделения могат да си стоят и да се лекуват у дома, само че са там, тъй като ги е боязън, тъй като се споделя, че в случай че не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в лечебните заведения и сега се споделя, че всяка болница е длъжна да приема всеки позитивен, който желае да бъде приет в болница ”, сподели още Мангъров.

 „ В инфекциозна болница двата етажа са съвсем цялостни, всеки ден влизам в Коронавирус зоната, постоянно влизам без маска. Важен е персоналният образец и тъкмо по тази причина го давам, че всички тези безсмислени ограничения, като носене на маски навън – това демонстрира научно и управническо изтощение “, съобщи още доцент Мангъров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР